Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Почнува трката за „Златна палма“ во Кан


Вечерва ќе бидат познати добитниците на Пулицеровата награда за новинарство и уметност. На Универ...


Во организација на Институтот Гете во Скопје, од денеска до 20 април во Кинотеката ќе се одржува ...


Оваа и следната недела, 14 и 21 април, во 19 часот екслузивно само гледачите на ТВ24 ќе можат да ...


Со премиерата на првиот долгометражен игран филм на режисерката Марија Џиџева – „Втор...


Заедничкиот интердисциплинарен комитет на експерти за историски, археолошки и образовни прашања ...

Драмски театар-Скопје ќе биде домаќин на гостувањето на Народниот театар од Ниш со претставата &b...


Германскиот сценограф Јан Папелбаум вечер од 19 часот во Музејот  на современа уметност ќе о...


Aктерот, сценарист и режисер Коле Ангеловски објави автобиографска книга за 50-те години кои рабо...


Уметничката скулптура во нашата држава се карактеризира со традиционален пристап, но со модерен и...