Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Револт кај уметниците по предлогот во иднина да не се доделува специјална п...


Четириесеттото „Скопско лето“ завршува вечер со вокално-инструментален концерт &bdquo...


Уметниците ги збуни и вознемири предлог- законот во кој пишува дека се предлага во иднина да се у...


Од 1 до 4 август на нова локација, во кругот на поранешната касарна во Охрид, ќе се одржи четврто...


Прославата на големиот национален празник „Илинден“, кој годинава се одбележува под м...


Музичката програма на „Охридско лето“ за вечерва нуди несекојдневно доживување преку ...


Уште два дена преостануваат до затворањето на Јубилејното 40-то „Скопско лето“ кое ов...


Македонскиот краток анимиран филм „Кружно патување на монахот“ на авторот Жарко Ивано...


Здружението „Леге артист“ во соработка со манифестацијата &...