Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Почина Ѓорѓи Желчески од дуетот Селимова – Желчески


Властите во Венеција одлучија да го откажат познатиот карневал и сите случувања во градот поради ...


На Меѓународниот ден на мајчиниот јазик во Белград, во организација на Здружението „Македон...


Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ денеска ќе го одбележи Меѓународниот ...


Патување низ времето, милениумска хронографија презентирана низ делата на вештите јувелири, филиг...


„Бајка“ е насловен концертот кој оркестарот на Филхармонија ќе го одржи задутревечер,...


Дваесет наслови од 38 пријавени ја поминаа првата селекција за наградата „Роман на годината...


Расте бројот на жени уметнички, но фактот дека во земјава има само 6 жени градоначалнички на прим...


Националната опера и балет во соработка со Дирекцијата за култура и уметност-Скопје денеска ...


Во сеќавање на Неда Арнериќ која почина неодамна (1953-2020), Кинотеката на 14 и 15 февруари ќе п...