Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Претставата „Том Соер“ и ревија на народни носии на „Скопско лето“


Со претставата „Мечка“ од Чехов на Театар Комедија-Скопје во режија на Димче Николовс...


Истакнатиот поет за деца, Наум Попески, автор на околу 20 Продолжи со читање


Во рамки на „Скопско лето“ вечер од 21 часот на плоштадот „Сквер Јадран“ ...


Во живописниот амбиент на селото Лесново и Лесновскиот манастир во Општина Пробиштип почна Леснов...


Македонското девојче 19 годишната Мади Крстевска се пласираше синоќа во финалето на музичкото шоу...


Националната установа за народни игри и песни ансамбл „Танец” денеска ќе одбележи 70 ...


Македонската филхармонија и годинава ќе ја заврши концертната сезона со концерти под отворено неб...


Аудиција за избор на вокален интерпретатор кој ќе ја претставува нашата држава на Јуниорски Еврос...


Филмови од поновата мексиканска продукција ќе бидат прикажани во рамки на Де...