Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

МНТ ја почнува новата сезона, на 24 септември премиера на „Бесачи“


Само актерот може да ни ја плесне вистината во лице бидејки тие како театарски луѓе ја осознаваат...


Филхармонијата денеска ќе ги пушти во продажба влезниците за свеченото отворање на концертната се...


Во Струмица се крева завесата на 27. издание на Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков&...


Мрачната драма „Џокер“ за потеклото на тој злобен лик освои Златен лав на филмскиот ф...


Фестивалот на камерен театар „Ристо Шишков“ започнува традиционално на 8-ми Септември...


Од денеска до 8 септември во Младинскиот културен центар ќе се одржува четвртиот книжевен фестива...


Книгоиздателството „Матица македонска“ отвори книжарница-галерија во центарот на Скоп...


Со детската претстава „Волшебната флејта“ во изведба на Театарот за деца и младинци о...


Филмската адаптација на „Џокер“ озлогласениот лик од Готам сити, познат во филмовите ...