29.11.2012 - 11:06
Македонската филхармонија вечер ќе го одржи вториот концерт од циклусот „Виртуози“. Како солист ќе настапи турскиот пијанисти и истакнат...
29.11.2012 - 11:04
Стихозбирката „Корени во ветерот-Враќање во Стамбол“ од современиот македонски поет Матеја Матевски денеска ќе биде промовирана во Мултимедијалниот...
29.11.2012 - 11:02
Географот Ѓорѓи Павловски, актерот Бранко Ѓорчев, дерматовенерологот Ѓорѓи Гоцев и кардиологот Антонио Георгиев се добитници на годинашнатаа државна...
28.11.2012 - 17:35
Неусогласеност на Законот за заштита на културно наследство со други закони, нивното заобиколување, политичките влијанија и недефинираната улога на...
28.11.2012 - 10:37
„Шеесет години македонски роман” е насловот на новата книга на  Веле Смилевски, која ја објави „Дијалог“ од Скопје по повод 60-годишниот јубилеј...
28.11.2012 - 09:58
Во рамките на престижната книжевна стипендија „Литерарише колоквиум“ денеска во Берлин ќе биде претставена книгата „Преместен камен“, на Никола...
28.11.2012 - 09:50
Во кино „Фросина“ од денеска до петок ќе се одржува вториот Меѓународен фестивал на анимиран филм „Анимакс Скопје фест“, прв и единствен...
27.11.2012 - 17:36
„Ако светот е црно-бел, ти живеј во боја“. Под ова мото, од утре до петок, ќе се одржува второто издание на „Анимакс“. Меѓународниот фестивал ќе...