28.08.2012 - 10:23
 Во Македонска Каменица синоќа целовечерен концерт одржаа членовите на македонското Културно-уметничкото друштво „Илинден“ од Јесенице Република...
28.08.2012 - 10:11
 Друштвото на писателите на Македонија денеска во Скопје организира средба со поетот Монгани Вали Сероте, овогодинашен добитник на наградата „...
27.08.2012 - 11:06
Со целовечерен концерт во Сарај, вчера стартуваше Меѓународниот фолклорен фестивал „Скупи 2012“, чиј организатор е културно уметничкото друштво од...
27.08.2012 - 10:34
На меѓународниот поетски митинг „Мостови“ што традиционално секоја година се одржува на Мостот на поезијата со врачување на Златниот венец на...
26.08.2012 - 16:18
Во Домот на АРМ во Скопје денеска беше доделена државната награда „Мајка Тереза“. Овогодинешни добитници се хуманитарното здружение „Кралицата Есма и...
25.08.2012 - 15:07
По повод христијанските празници Успение на Пресвета Богородица и свети Јоаким Осоговски, патронот и заштитник на Крива Паланка, вечерва почнува 8....
25.08.2012 - 09:48
Во катедралната црква „Св. Софија“ во Охрид денеска ќе биде претставено творештвото на годинашниот добитник на Златниот венец на поезијата,...
24.08.2012 - 10:00
Во рамки на 51 издание на фестивалот Струшки вечери на поезијата денеска ќе биде прогласен добитникот на наградата „Браќа Миладиновци“ за најдобра...