01.09.2012 - 12:29
Фотографии со создавањето на лозовиот расадник, монополот, комбинатот “Фени”, првата винарска визба во Македонија “Тиквеш“ ќе понуди изложбата „...
31.08.2012 - 16:26
Белгискиот Кралски музеј во Мариемонт веќе не ја најавува изложбата „Илјада години писмена традиција во Македонија”.   По силниот притисок на...
31.08.2012 - 13:52
Република Македонија ќе учествува на 25. Меѓународен саем на книгата што ќе се одржи од 5 до 10 септември во Москва, Руската Федерација. Организатор...
29.08.2012 - 09:32
Од денеска до недела на просторот кај спортскиот центар „Борис Трајковски“ ќе се одржува Петтиот гурмански викенд со пиво „Пиволенд 2012“.   За...
29.08.2012 - 09:16
Со филмот „Неподготвениот фундаменталист“ на индиската режисерка Мира Наир денеска на островот Лидо ќе започне 69. издание на Венецискиот филмски...
28.08.2012 - 10:23
 Во Македонска Каменица синоќа целовечерен концерт одржаа членовите на македонското Културно-уметничкото друштво „Илинден“ од Јесенице Република...
28.08.2012 - 10:11
 Друштвото на писателите на Македонија денеска во Скопје организира средба со поетот Монгани Вали Сероте, овогодинашен добитник на наградата „...
27.08.2012 - 11:06
Со целовечерен концерт во Сарај, вчера стартуваше Меѓународниот фолклорен фестивал „Скупи 2012“, чиј организатор е културно уметничкото друштво од...