02.11.2012 - 11:48
Со камерниот концерт насловен „Од творештвото на композиторската класа на проф. Зографски“ на кој ќе настапат пијанистот Симон Трпчески, Влатко...
01.11.2012 - 20:24
Екипата на филмот „Споменик на Мајкл Џексон“, српско-германско-македонска копродукција“ наскоро ќе го продолжи снимањето во Македонија. Филмот...
01.11.2012 - 18:46
21-те студентски средби Скомрахи за првпат тематски.   Со претстави од Стокхолм, Тирана, Приштина и Скопје, од 5 до 10 ноември, студентите на...
01.11.2012 - 11:11
Бугарски археолози тврдат дека го пронашле најстариот праисториски град во Европа.    Остатоци од населба пронајдени се во близина на...
01.11.2012 - 10:58
Ватикан размислува да го ограничи бројот на посетители во Систинската капела за да спречи натамошно оштетување на славните фрески на Микеланџело....
30.10.2012 - 10:13
Симон Трпчески ја донесе Македонија на страниците на ноемврискиот број на најпродаваното светско списание специјализирано за класична музика „BBC...
29.10.2012 - 14:59
Расказот „Фломастери“ од Живко Андревски е добитник на првата награда на конкурсот за краток расказ на весникот „Нова Македонија“. Второнаграден е...
27.10.2012 - 17:37
Макфест го направи Штип центар на Македонија. Целата македонска естрада во градот под Исарот живее во духот на најпрестижниот домашен музики хепенинг...