04.11.2012 - 12:31
Во салата „Вилсир“ во Беверли Хилс денеска ќе биде прикажан филмот „Трето полувреме“ на режисерот Дарко Митревски, во рамки на Американскиот...
03.11.2012 - 19:36
Краткиот филм „Шумарот“ во продукција на ВЕДА Филмс од Скопје и Норвешката филмска школа од Лилехамер, освои прва награда во категоријата...
02.11.2012 - 11:48
Со камерниот концерт насловен „Од творештвото на композиторската класа на проф. Зографски“ на кој ќе настапат пијанистот Симон Трпчески, Влатко...
01.11.2012 - 20:24
Екипата на филмот „Споменик на Мајкл Џексон“, српско-германско-македонска копродукција“ наскоро ќе го продолжи снимањето во Македонија. Филмот...
01.11.2012 - 18:46
21-те студентски средби Скомрахи за првпат тематски.   Со претстави од Стокхолм, Тирана, Приштина и Скопје, од 5 до 10 ноември, студентите на...
01.11.2012 - 11:11
Бугарски археолози тврдат дека го пронашле најстариот праисториски град во Европа.    Остатоци од населба пронајдени се во близина на...
01.11.2012 - 10:58
Ватикан размислува да го ограничи бројот на посетители во Систинската капела за да спречи натамошно оштетување на славните фрески на Микеланџело....
30.10.2012 - 10:13
Симон Трпчески ја донесе Македонија на страниците на ноемврискиот број на најпродаваното светско списание специјализирано за класична музика „BBC...