14.11.2012 - 12:13
Во рамки на централното одбележување на 13 Ноември - Денот на ослободување на Скопје, синоќа во салата на Македонската опера и балет, градоначалникот...
13.11.2012 - 13:40
Поетската книга „Живот под ѕвездите” од Елена Пренџова од Скопје ја доби наградата „Македонска книжевна авангарда“ на конкурсот за ново авангардно...
12.11.2012 - 14:43
Проектот „Кожата е идентитет и површина  за проекција, репрезентација на душата“ на авторката Елпида Хаџи-Василева, поднесен од Националната...
12.11.2012 - 10:21
Наградата „Дијалог” за поезија за 2012 година, што ја доделува  Здружението за уметност и култура на живеење „Дијалог” од Скопје, ја доби поетот...
11.11.2012 - 12:31
Филмот „Трето полувреме“ на режисерот Дарко Митревски, македонскиот кандидат за номинација за Оскар, вчера беше премиерно прикажан во Њујорк. Пред...
10.11.2012 - 12:37
На сцената на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот‘‘ во Велес доцна синоќа му беше врачена  Актерската награда за животно дело „...
10.11.2012 - 12:12
Во рамките на прославата на Денот на Велес - 9 Ноември, во организација на локалната самоуправа и угостителите и винариите од градот, вчера  ...
09.11.2012 - 13:16
Поради сложената конструкција, доцни изградбата на новата зграда на македонската Филхармонија.   Ќе биде готова во 2014-та, а министерката за...