27.10.2012 - 13:28
На Меѓународниот ден за заштита на аудиовизуелното наследство, денеска Кинотеката на Македонија ја промовира ДВД-едицијата со седум дигитално...
26.10.2012 - 12:36
„Трето полувреме“ на режисерот Дарко Митревски е меѓу десет кандидати за номинација за Оскар за филм од неанглиско говорно подрачје кои ќе имаат...
26.10.2012 - 09:18
Во Центарот за култура Ацо Шопов во Штип вечер ќе биде отворено 27 издание на фестивалот Макфест 2012.   На сцената во текот на трите...
25.10.2012 - 16:39
Конечно е завршена целосната дигитална реставрација на седум филма на Столе Попов. ДВД изданието опфаќа четири долгометражни играни и три...
25.10.2012 - 12:22
Хуманитарната организација „Ангелчиња“ во соработка со Градот Скопје во сабота ја организираат 4. Интернационална тортијада 2012. која ќе се одржи во...
25.10.2012 - 10:06
Во чест на режисерот и професор на ФДУ Владо Цветановски, кој завчера почина ненадејно, во Македонскиот народен театар вечер ќе биде изведена...
24.10.2012 - 09:36
Никола Маџиров ќе ја претстави својата поезија на естонски и македонски јазик во неколку места во Естонија.    Првото читање ќе биде утре...
24.10.2012 - 09:01
Филмот „Мајки“ на Милчо Манчевски продолжува да освојува пофалби ширум светот, дури и две години после премиерата.  Овој месец се прикажува...