06.12.2012 - 16:11
Битолскиот бенд „Фолтин“ денеска го претстави албумот „Антитело“ кој концертно ќе биде промовиран на 21 декември  во Младинскиот културен центар...
05.12.2012 - 16:08
Драмски театар-Скопје  на својата веб-страница www.dramskiteatar.com.mk отвори интернет-продавница за билети за сите претстави кои се на...
05.12.2012 - 13:09
Во аудиториумот на Францускиот национален институт за ориентални јазици и култури (ИНАЛКО) во вчера беа отворени Македонските денови, кои годинава се...
04.12.2012 - 13:43
Бројот на прикажани претстави во професионалните театри  во периодот 2011/2012 година, во споредба со периодот 2010/2011 година, е намален за 7,...
03.12.2012 - 10:51
Во Дом на АРМ вечер концерт ќе одржи Симфонискиот оркестар на Факултетот за музичка уметност, под диригентство на Саша Николовски-Ѓумар, на кој...
03.12.2012 - 10:42
Режисерот Милчо Манчевски е поканет да гостува на најстарата филмска школа ВГИК, основана во Москва 1919, единствен универзитет на филмски уметности...
02.12.2012 - 14:15
Чешкиот филм „Алоис Небел“ е избран за најдобар европски анимиран филм годинава. Европската филмска награда, црно белиот филм на режисерот Томаш...
02.12.2012 - 10:21
На сцената на Македонската опера и балет денеска ќе биде изведена детската балетска претстава „Доктор Офболи“. Во улогата на доктор Офболи ќе...