13.02.2013 - 10:40
Седмата тортијада „Слатка мистерија“ вечер ќе се одржи во општина Бутел. На тортијадата, за која подготовките се одвиваа повеќе од еден месец, ќе...
12.02.2013 - 15:19
Друштвото на писателите на Македонија утре ќе ја одбележи 66-годишнината од основањето. На свеченоста што ќе се одржи во седиштето на македонската...
11.02.2013 - 10:45
Филмот „Арго“ во режија на актерот Бен Афлек за спасувањето на американските заложници во Иран во 1979 година се закити со дури три признанија од...
09.02.2013 - 10:20
Модерниот балет „Врати“ во кореографија на Олга Панго вечер ќе се изведе на малата сцена на Македонската опера и балет. Музиката е на Џенгиз Ибрахим...
08.02.2013 - 09:55
Во Македонската опера и балет (МОБ) евечер ќе биде изведена оперската претстава „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини.   Со улогата на грофот...
07.02.2013 - 16:19
Филмскиот Фонд на Република Македонија годинава ќе финансира 28 филмски проекти од национален интерес. Поддржани ќе бидат седум долгометражни, три...
07.02.2013 - 12:10
Меѓународниот филмски фестивал во Берлин, 63-тото по ред ќе биде отворен денеска со филмот Вонг Кар-ваи „The Grandmaster“.   На Берлинале во...
07.02.2013 - 12:04
Во Македонската опера и балет утревечер ќе биде изведена оперската претстава „Севилскиот берберин“ од Џоакино Росини.   Со улогата на грофот...