30.12.2012 - 11:33
Народниот театар „Антон Панов“ од Струмица со премиерата на детската претстава „Волшебникот од Оз“ја заврши годинашната сезона. Претставата во...
29.12.2012 - 10:41
НУ Народен театар-Битола вечер во културниот простор „Нова сцена“ премиерно ќе ја изведе претставата „Хамлетмашина“ од Хајнер Милер во режија на...
28.12.2012 - 17:11
Евидентен прогрес во филмската продукција во земјава регистрирал Филмскиот фонд на Македонија во изминатава 2012 година. Според директорот Дарко...
28.12.2012 - 15:15
Филмскиот фонд на Македонија постигна евидентен прогрес во филмската продукција во земјава, оцени на денешната прес-конференција директорот на Фондот...
28.12.2012 - 10:39
На култната книжевна трибина во Белград, на Француска 7, во Клубот на писателите на Србија, денеска ќе биде промовиран романот „Осмото светско чудо“...
26.12.2012 - 09:57
Во Македонската опера и балет вечер ќе се одржи традиционалниот новогодишен концерт на Македонската филхармонија, кој ќе го води диригентот Борјан...
25.12.2012 - 15:33
Традиционално организираниот дочек на Новата година, на плоштадот Македонија, оваа година ќе биде во знакот на музиката на македонските музички...
25.12.2012 - 09:28
Националниот ансамбл за народни игри и песни „Танец“ вечерва во Македонската опера и балет ќе одржи новогодишен концерт.   Концертот во Скопје...