Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Промоција на графичкиот роман „Во Италија сите се мажи“


Книга за современиот македонски филм од осамостојувањето на земјава до денес, насловена „Ма...


Изложбата „Влијанијата на Париската школа врз основоположниците на македонската модерна уме...


„Цртаме акт“ е групна изложба на млади автори составена од цртежи, фотографии, видео ...


Македонскиот документарен филм „Медена земја“ на режисерите Тамара Котевска и Љубомир...


Премиерата на новиот филм „Дедо и внук“ на охридскиот режисер Илија Пиперкоски ќе се ...


Организацијата на филмски критичари од Њујорк  (New York Film Critics Circle – NYFCC)&...


„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе н...


Празна е сцената на велешкиот театар. Веќе десетина дена актерите не играат претстави, оти театар...


По премиерата во Босанско народно позориште во Зеница на 16 ноември, претставата „Отело&ldq...