Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Владата ја укинува националната пензија за доајените на културата


Од 1 до 4 август на нова локација, во кругот на поранешната касарна во Охрид, ќе се одржи четврто...


Прославата на големиот национален празник „Илинден“, кој годинава се одбележува под м...


Музичката програма на „Охридско лето“ за вечерва нуди несекојдневно доживување преку ...


Уште два дена преостануваат до затворањето на Јубилејното 40-то „Скопско лето“ кое ов...


Македонскиот краток анимиран филм „Кружно патување на монахот“ на авторот Жарко Ивано...


Здружението „Леге артист“ во соработка со манифестацијата &...


Македонскиот актер Гоце Влахов почина на 70-годишна возраст.

Гоце Влахов е роден на 12 ма...


Со премиерно прикажување на американскиот краток филм „Кожа“ од Гај Натив - добитник ...