Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Новогодишен концерт на мандолинскиот оркестар „Скопје”


Културните работници и вработените во културните установи во земјава, денеска изл...


„Јованче и Марика“ е детско-куклената претстава која в среда премиерно ќе биде изведе...


Од денеска до 28 декември во горното фоаје во Младинскиот културен центар ќе се одржува 10. Мал н...


Љубојна еден од најреномираните македонски етно-бендови вечер со почетокот во 19:30 часот, во Мак...


Почина актерката и режисер Милиана Ленак (Додевска) (41).

Таа е основач на „Буден т...


Оркестарот на Филхармонијата денеска напладне ќе го одржи традиционалниот новогодишен концерт за ...


Култниот режисер Егон Савин од факултетот за драмски уметности во Белград ја затвора сезоната во ...


2 години и 3,5 милиони денари, средства од министерството за култура, беа потребни да се подготов...


Поради пробиени рокови за потпишување на новиот колективен договор – кул...