Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура Култура

Целовечерен концерт на АКУД „Мирче Ацев“ по повод Денот на здравјето


Светски познатиот композитор Андре Риу доаѓа во Македонија. Ексклузивно за телевизија 24 ветува н...


Денеска, во својата 86-та година од животот, почина доајенката на Продолжи со читање


Концерт на пијанистката Дуња Иванова и изложба на фотографот Дарко Попов ќе се одржи вечер од 20 ...


Револт и повик за решение и од студентите од филмската академија од Охр...


Во Кинотеката вечер од 19 часот премиерно ќе биде прикажан филмот „Театарот во ...

Со читање на националните и светската порака за театарската уметност, денеска во театрите низ све...


Од понеделник, 1 април, секој посетител на Кинотеката кој ќе дојде со велосипед ќе добие...

Во рамки на проектот „Читајќи го Балканот“, издавачката куќа „Готен“ вече...


Македонската опера и балет вечер ќе го изведе балетот во два чина  „Рајмонда“ од...