29.05.2018 - 17:44
Театарската претстава „Ајнштајновите соништа“ со безвремено инспиративна тема за теорија на релативноста, од големиот автор и физичар, Ален Лајтман,...
28.05.2018 - 11:48
Од 12  јули до 20 август љубителите на културните збиднувања ќе можат да го проследат богатиот репертоар на 58 то издание на Oхридско културно...
19.05.2018 - 12:25
Четиринаесет млади од Македонија летово ќе учествуваат на најголемиот светски филмски фестивал за деца и млади Џифони во Италија. Тие ќе бидат...
11.05.2018 - 10:00
По долго боледување, на 76 годишна возраст, почина актерот Салаетин БИЛАЛ доаенот на НУ Турски Театар. Од 1964 година работи во Турската драма при...
10.05.2018 - 11:59
Теодора Ноемина Пастоњицки и Михаел Тимотеј Пастоњицки од Штип постигнаа голем успех на престижниот интернационален музички натпревар „Александар...
09.05.2018 - 18:25
Со премиера на операта „Боеми“ од Џакомо Пучини во режија на Дејан Прошев, вечер во Македонската опера и балет ќе почнат 46. Мајски оперски вечери....
09.05.2018 - 09:42
Со премиера на операта „Боеми“ од Џакомо Пучини во режија на Дејан Прошев, вечер во Македонската опера и балет ќе почнат 46. Мајски оперски вечери....
08.05.2018 - 10:43
Седумдесет и првиот Меѓународен филмски фестивал во Кан, почнува денеска и ќе биде отворен со филмот „Todos lo saben“ на иранскиот режисер и...