Корисниците на „WhatsApp“ имаат целосно нова опција

19.10.2017 | 13:30
Прочитано: 2470

WhatsApp ги здружи силите со„ Google Maps“ и „Facebook“ со што им овозможи на корисниците опција да споделат локација во реално време.

Оваа опција од денеска може да ја користат сите сопственици на мобилните уреди со „Android“ и „iOS“ оперативните системи.

Опцијата „Live Location“ се активира преку разговорот, а се што е потребно да се кликне на „attach“ и да се избере опцијата „Location“.

Тогаш ќе се појави нова опција за споделување на локацијата во живо, од кои е можно да се одобри споделување на локациите 15 минути, 1 час или 8 часа. Потоа е потребно да се притисне само „send“.

„Live Location“ е видлива само за учесниците во конверзацијата. Ако повеќе луѓе ја споделуваат истата локација, секоја личност ќе биде видлива на мапата.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.