Конференција за политичкиот плурализам во медиумското известување

16.02.2018 | 10:22
Прочитано: 1698

Телевизијата е се уште доминантен извор на вести и го има најголемото влијание врз публиката, поради тоа неопходна е внатрешна и надворешна регулација – посочија експертите на конференцијата организирана од Македонскиот институт за медиуми, а која се однесуваше на политичкиот плурализам во медиумското известување во неизборен период.

Џастин Шлозберг – професор по новинарство од Британија на конференцијата порача дека е важно да се има правила за сопственост на медиумите, како и правила за непристрасност.

This publication has been produced within the partnership with Osservatorio Balcani e Caucaso for the European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), co-funded by the European Commission. The contents of this publication are the sole responsibility of media partner Mediapool.bg and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.