Конференција „Судењето во разумен рок е загарантирано право, а не привилегија“

15.05.2018 | 14:06
Прочитано: 1201

Судските процеси често траат многу долго, граѓаните се жалат и до Врховниот суд за прекршување на правото за правично судење во разумен рок - ова беа дел од заклучоците на анализата на здружението „Зелена лупа“.

Оттаму  велат дека за добиените случаи биле исплаќање симболични отштети, но се уште  дел од нив немаат епилог.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.