Комерцијална банка ја купи албанската Тирана банк

08.08.2018 | 18:32
Прочитано: 1842

Комерцијална банка АД Скопје заедно со групацијата Балфин стана сопственик на албанската Тирана банк, со преземање на акциите што во неа ги имаше Пиреус банка.

Според соопштението, кое го објави и групацијата Балфин на својата интернет страница, Балфин и Комерцијална банка АД Скопје планираат Тирана банк да функционира како независна банка, предводена од меѓународен управен одбор и ќе продолжи да ги проширува активностите на банката во Република Албанија.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.