Коалиција за медиумска писменост

21.12.2016 | 11:52
Прочитано: 4148

Македонија и официјално доби коалиција за медиумска писменост во која членуваат поголем број на медиуми кои преку разни проекти ќе и помогнат на јавноста да препознае говор на омраза, разни облици на дискриминација но самите граѓани  да дадат критички осврт на нештата. Меѓу членките на коалицијата е и тв 24 вести која преку прилози во своите информативни изданија како и до сега така и натаму ќе информира за разни теми кои ги засегаат секако граѓаните. меѓу нив се и говорот на омраза, заштита на личните податоци, нарушување на правото на приватност, јавниот интерес наспроти интересот на публиката како и заштита и безбедност на децата малолетници на интернет.

 

This publication has been produced within the partnership with Osservatorio Balcani e Caucaso for the European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), co-funded by the European Commission. The contents of this publication are the sole responsibility of media partner Mediapool.bg and can in no way be taken to reflect the views of the European Union. 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.