Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам

13.06.2018 | 17:26
Прочитано: 3195

Ќе се носи нов закон за спречување на перење пари и финансирање тероризам. Централниот регистер ќе има обврска да ги поседува сите податоци и со име и презиме да ги наведе сопствениците на фирмите.

Измени ќе има и во готовинските  плаќања, а прагот на забрана ќе биде намален од 15.000 на 2.000 евра. Според владата, целта на овие решенија  е  намалување на сивата економија.

 

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.