Ќе се менува моделот за осигурување во земјоделството

18.03.2018 | 17:27
Прочитано: 1507

Се размислува за нов модел на осигурување во земјоделството зашто бројот на склучени полиси, е повеќе од преполовен и континуорано се намалува.

Според министерот за земјоделство, Љупчо Николовски осгурувањето во земјоделството, е клучно, особено поради климатските промени, кои се се поизразени, за тоа мора да се најде ефикасен модел.

Според Агенцијата за супервизија на осигурување бројот на осигурителни полиси во земјоделството е намален за околу 60 проценти.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.