Ќе продолжи ли издавањето на „Другарче“, „Росица“, „Развигор“ и „Наш свет“?

18.06.2017 | 17:29
Прочитано: 5497
По седум децении дружба со учениците се доведува во прашање излегувањето на литературните списанија за деца Другарче, Росица, Развигор и Наш свет.
 
Од Просветно дело велат дека уредно се доставени примероците за урнек по кои е направена новата шема која ќе биде застапена во списанијата, но нема одговор од министерството за образование кој и зошто ја кочи нивната реализација.

Светлана Божиновска
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.