Кина го ограничи Ватс-ап на своја територија

26.09.2017 | 10:29
Прочитано: 1570

Кинеската Влада го ограничи користењето на апликацијата за размена на пораки Ватс-ап, со цел засилување на безбедноста пред Конгресот на Комунистичката партија на Кина, кој ќе се одржи следниот месец.

Корисниците во Кина неделава веќе се соочуваат со проблеми во користењето на оваа апликација.

Ватс-ап е производ на Фејсбук, кој е достапен само во континентална Кина, но не и во одредени делови на крајбрежниот појас.

Ватс-ап одби да го коментира овој случај.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.