Караџовски: Нема подобни и неподобни судии

10.11.2017 | 14:02
Прочитано: 2204

Претседателот на Судскиот совет Зоран Караџовски изјави дека судијките Елена Јосифовска, Александра Поп-Стефанија се вратени во матичните судови во Тетово и Неготино бидејќи им истекол мандатот.

Токму за овие судијки СЈО побара разрешување од нивните предмети поврзувајќи ги со незаконско постапување и поврзување со претходната власт. Караџовски реагираше на новинарско прашање дека немало подобни или неподобни судии туку судии кои работеле според закон или не.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.