Канческа-Милевска тврди дека не е виновна за „Тендери“

13.03.2018 | 14:08
Прочитано: 1144

Поранешната министерка за култура Елизабета Канческа-Милевска на денешното рочиште за предметот „Тендери“ рече дека не чувствува вина за обвиненија што против неа ги поднесе СЈО.

Како невини се изјаснија е двете други обвинети, Јулијана Угриновска и Лидија Лазарова-Цветковска.

„Го разбирам тоа што е напишано, но не можам никаде да најдам каде има злоупотреба во обвинението. Ќе докажам дека се испочитувани сите процедури и дека нема никаква злоупотреба“, рече Канчевска-Милевска.

Посочи дека пред да има обвинение од СЈО, таа на прес-конференција јавно ја презентирал целата документација. Тврди дека и таа и другите две обвинети во „Тендери“ работеле според законските прописи.

Судењето ќе продолжи на 13 април со преслушување на пет аудио снимки кои се доказ во постапката.

Предметот „Тендери“ во кој првообвинета е поранешната министерка за култура Елизабета Канческа Милевска се однесува на злоупотреби со тендерот за изведување на градежните работи во Музејот на ВМРО, како дел од проектот „Скопје 2014“.

Второ и третообвинетата биле членови на Комисијата за јавни набавки.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.