Каква стратегија против за агресивните кучиња?

20.03.2017 | 19:41
Прочитано: 5472

По трагедијата во кичевското село меѓу граѓаните се појавија низа дилеми поврзани со статутот на кучињата скитници, но и на оние кои имаат газди но слаб надзор. Што треба да се превземе? Адвокатот Јован Јоанидис смета дека за озговорноста има закон по кој треба да се одговара и по законот за облигациони односи, којшто предвидува одговорност во случај на повреда од животно, одговара сопственикот, ако не го држел како што предвидува законот. Ако се работи за животно без сопственик или глутница, тогаш според законот за заштита, одговара општината.


Кристина Атовска
The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.