Како да фотографирате дури и кога воопшто немате меморија во вашиот паметен телефон?

24.11.2017 | 18:37
Прочитано: 3548

Еден од главните проблеми со кои се сочуваат корисниците на паметните телефони, е недостатокот од недоволна меморија. Она што уште повеќе ги нервира корисниците на овие телефони е што недостаток на меморија се појавува обично при фотографирање. Меѓутоа, постои трик како да направите фотографија дури и кога немате меморија во вашиот паметен телефон.

Потребно е само да го отворите Инстаграм, да одберете опција за фотографирање и да ја направите фотографијата. После тоа, направете „скриншот“ и тоа е тоа. Секако, не се работи за еднократно решение, бидејќи на тој начин може да направите повеќе фотографии.

Втората варијанта, не толку прифатлива, е да избришете некои од старите фотографии како би ослободиле меморија или пак старите фотографии да ги префрлите на „cloud".

Идеално решение за зачувување фотографии во „cloud" е преку апликацијата  Google Photos која автоматски ги префрла фотографиите на „cloud“. Оваа апликација нуди неограничена меморија за чување фотографии во намалена резолуција.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.