Јавниот сектор да ги внесе податоците во регистарот, инаку не ќе може да исплаќа плата

22.02.2018 | 14:17
Прочитано: 929

Институциите од јавниот сектор имаат рок од три месеци да ги внесат податоците за своите вработени во информатичкиот систем за управување за човечки ресурси бидејќи во спротивно може да се доведат во ситуација да не можат да им исплатат плата на вработените чии податоци не се внесени.

Со новите мерки ќе се утврди вистинската бројка на вработените во јавната администрација, и со ова управата за јавни приходи добива уште една надлежност.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.