Јапонска старица виртуоз на миксање плочи

12.04.2017 | 11:09
Прочитано: 2176

Јапонката Сумико Ивамуро (82), попозната како Ди-Џеј Сумирок, е вистински хит меѓу младите во Токио.

Преку ден таа работи во кујната на својот семеен ресторан, а еднаш месечно прави забави во еден локален музички клуб. Пред да застане зад миксетите, поминала едногодишна обука кај еден од најпопуларните јапонски Ди-Џеј-и.

Оваа Ди-Џеј бабичка пушта претежно техно музика, но кога ќе почувствува потреба кај публиката, не се двоуми и да го смени жанрот. Често пушта и рок, џез, француски шансони, па дури и класични композиции


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.