19.10.2017 - 10:46
Од поднесените приговори до ДИК ВМРО ДПМНЕ повлече три. Два од нив се однесуваат на Прилеп и еден на Скопје за повеќе избирачки места. Сооглед на...
19.10.2017 - 09:14
Државната изборна комисија на денешната седница треба да ги разгледа и да одлучи по приговорите од подносителите на листи на кандидати кои учествуваа...
18.10.2017 - 17:17
46 приговори беа доставени до Државната изборна комисија за првиот круг од локалните избори. Најголемиот број од нив, дури 43 се од опозициската...
13.10.2017 - 11:48
Локалните избори на 15 и 29 октомври се можност за граѓаните да ги изразат своите гледишта за правецот во кој нивните општини треба да се движат во...
13.10.2017 - 11:10
Од полноќ завршува изборната кампања за првиот круг од локалните избори и почнува изборниот молк, кога може да се известува за изборите и текот на...
12.10.2017 - 22:43
Кандидатот за градоначалник на Штип од партијата СДСМ, Благој Бочварски, пред граѓаните со пораки за подобра инфраструктура, поголемо зеленило, но и...
12.10.2017 - 20:36
Претстојните локални избори се важни за иднината на Македонија како просперитетна и стабилна демократија, целосно интегрирана во евро-атлантските...
12.10.2017 - 20:32
Шефот на делегацијата на ЕУ во Македонија, амбасадорот Самуел Жбогар во пораката упатена преку неговиот твитер профил ги повикува политичките лидери...