24.10.2017 - 22:36
Во првиот круг видовме закани, притисоци и уцени а полицијата во целиот тој период не презеде ништо, изјави лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски...
24.10.2017 - 22:34
На Република Македонија и се случуваат избори во кои што се загрозени основните демократски процеси и во кои директно се врши влијание на изборната...
24.10.2017 - 20:13
Во вториот круг од изборите се борам против целата влада, вели кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за општина Штип, Илчо Захариев и додава...
24.10.2017 - 20:13
Субвенција во висина од 50 проценти од комуналиите ќе добие секој млад брачен пар кој ќе одлучи да изгради свој дом, ветува кандидатот за...
24.10.2017 - 18:19
Се виде целта на политичката инструментализација на СЈО и монтираните истраги. Управниот суд подлегна под систематскиот притисок од СДСМ и СЈО и не...
24.10.2017 - 18:09
Односите во владејачката коалиција стигнаа и до меѓународниот фактор. Од партијата на Зијадин Села ги алармирале претставниците на повеќе амбасади во...
24.10.2017 - 18:06
Со само 7.200 жители и 5200 гласачи Македонски Брод е општина рекордер по бројот на независни советници.Во првиот круг од локалните избори од вкупно...
24.10.2017 - 13:34
Државната изборна комисија на  седница ќе ги разгледа одобрувањата за дополнување на барањата за добивање овластување за набљудување на...