29.09.2017 - 18:27
Во насока на подобрување на сообраќајот во Скопје, во новата изборна програма 2017-2021 кандидатот за градоначалник на Скопје, Коце Трајановски,...
29.09.2017 - 18:20
ВМРО-ДПМНЕ нема да привлече албански гласачи со одлуката овој изборен процес слоганот „Секогаш работа, секогаш Македонија“ освен на македонски, да...
29.09.2017 - 18:15
Калкулира ли СДСМ во однос на поддршката за кандидатите во албанскиот блок, каде главната битка се води меѓу кандидатите на Ахмети и Села. Заменик...
29.09.2017 - 18:08
На педесет и осумгодишниот Абдула Абдули кој завчера пукаше во Алит Абази носителот на независната советничка листа во Кичево му е одредена мерка...
29.09.2017 - 18:04
Жители од село Огњанци не сакаат да им се асфалтира оваа уличка од 500 метри во екот на изборната кампања. Утрово ги избркале багерите кои им ги...
29.09.2017 - 09:43
Државната изборна комисија донесе неколку упатства за гласање на слепи лица и лица со оштетен вид преку шаблон со Брајова азбука, а одобри и 32...
29.09.2017 - 09:34
Партиите, коалициите и независните кандидати кои ќе учествуваат на локалните избори на 15 октомври, денеска на петтиот ден од кампањата ќе одржат...
28.09.2017 - 22:26
Локалната самоуправа во Вевчани во изминатите четири години направила колку што никогаш во оваа општина не било направено, изјави на вечерашниот...