27.10.2017 - 13:19
Во рудникот за олово и цинк САСА во последната година не е забележана повреда на работник на работно место. Од компанијата посочуваат дека...
27.10.2017 - 09:21
На полноќ завршува изборната кампања за вториот круг од Локалните избори и почнува молкот пред гласањето во недела. Гласањето в недела, на 29...
26.10.2017 - 17:41
Шуто Оризари пред одлука – ќе го избере ли повторно актуелниот градоначалник и кандидат за нов мандат, Елвис Бајрам или по 8 години тој ќе замине од...
26.10.2017 - 17:26
Во вториот круг локални избори, Собранието ќе работи со променет состав. Ќе има најмалку пет нови пратеници, а по завршувањето на изборите постојат...
26.10.2017 - 12:27
Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во...
26.10.2017 - 11:52
Државната изборна комисија почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии за вториот круг...
25.10.2017 - 22:40
Ќе победи животот, нема да има поделби, ќе заврши времето кога градоначалникот се криеше од граѓаните, порача вечерва од Кавадарци кандидатот за...
25.10.2017 - 22:13
Ја променивме сликата за нашата општина, ќе ја ја продолжиме успешната приказна, изјави кандидатот за градоначалник на општина Ммакедонска Каменица...