Иванов: НАТО и ЕУ – стратегиски цели за Македонија

09.11.2017 | 18:36
Прочитано: 1550

Влезот во НАТО и Европската Унија се стратегиски цели на Македонија уште од независноста. Бевме свесни дека заедно сме посилни и поуспешни, па затоа го прифативме партнерството со САД и станавме дел од Јадранската повелба, рече претседателот Ѓорге Иванов на конференцијата на началници на генералштабови на Јадранската група.

Тој рече дека Македонија 10 години чека пред отворената врата на НАТО и дека очекува Алијансата ќе остане доследна на големиот проект, односно влез на сите земји кои се дел од Јадранската повелба.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.