Иван Лотески го фати Светиот крст во водите на Охридското Езеро

19.01.2018 | 12:11
Прочитано: 4445

Денеска во Охрид се одржува најголемата манифестација по повод православниот христијански празник Богојавление – Водици.

„Скокам по крстот од мои 13 години. Денеска прв пат го фаќам крстот. Среќен сум и за ова живееме. Освен молитвна никаква друга подготовка немаме. Нека ни е за многу години празникот“, изјави Лотески.

Годинава во Охрид пријавени се 350 скокачи по крстот. Најсреќен од верниците кои скокнаа посветиот крст е Иван Лотески.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.