Именувани директори на осум национални институции од културата

09.08.2018 | 12:12
Прочитано: 1335

Министерот за култура Асаф Адеми по спроведените конкурси именуваше директори на осум национални установи со полн мандат од четири години.

Како што објави Министерството за култура, Гордана Змејковска е именувана за директор на Библиотеката „Григор Прличев“ во Охрид, Маја Андоновска-Илијевски за директор на Центарот за култура во Битола, Роска Илиева - на Центарот за култура „Ацо Ѓорчев“ во Неготино.

За директор на Народниот театар Битола со полн мандат е именуван Иван Јерчиќ. Благоја Атанасоски - на Завод за заштита на спомениците на културата и Музеј-Прилеп, Бобан Хусениковски - на Музеј-Гевгелија, Васо Ристов е именуван за директор на Македонската опера и балет и Ердоан Максут - за директор на Турски театар-Скопје.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.