Груевски на ФБ: Ова е полоша верзија од таа што ја отфрливме за Северна Македонија

14.06.2018 | 12:05
Прочитано: 8159

Поранешниот премиер Никола Груевски се огласи на ФБ за новиот предлог за името – Северна Македонија. Тој на социјалната мрежа фејсбук објави две негови изјави од времето кога беше премиер, истакнувајќи дека предлогот Северна Македонија е неприфатлив за него.

„Јавно отфрленото во 2009-тата – денес прифатено, но во далеку полоша верзија. Не само за надворешна, туку и за целосна внатрешна употреба, плус промена на уставот, откажување од дијаспората, историјата, АСНОМ, Илинденското востание и идентитетот“ - напиша Груевски.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.