Грција продава пет отсто од акциите во телекомуникацискиот гигант ОТЕ

13.02.2018 | 13:23
Прочитано: 1118

Грчката Влада понуди на продажба пет проценти од државните акции во телекомуникациска компанија ОТЕ.

Продажбата на државниот имот е една од обврските што Грција ги презеде пред европските и меѓународните кредитори, со цел да ги добие потребните пакети финансиска помош.

Понудите треба да бидат доставени до 15 март. Оваа продажба е дел од третата програма за финансиска помош на Грција, која истекува во текот на летото.

Германскиот Дојче Телеком е најголемиот сопственик во ОТЕ.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.