Грција е во рецесиска спирала

16.03.2017 | 10:16
Прочитано: 1449

Грција има потреба од сериозно преструктурирање на долгот, а, исто така, и од продолжување на реформите, за да не банкротира.  

Од Бирото за буџет повикуваат на значајно преструктурирање на грчкиот долг, предупредувајќи уште дека секое одложување или доцнење, поврзано со преструктурирањето на долгот, може да доведе до полоша ситуација.

Експертите за буџет се категорични дека само преструктурирање на долгот без длабоки промени нема да е доволно за да може Грција да излезе од кризата и дека паралелно со тоа неопходнии се реформи.

 

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.