Граѓански активисти на марш: Превентивен протест против загадувањето на воздухот

20.09.2017 | 18:25
Прочитано: 1185

Неколку невладини организации утре излегуваат на протест во повеќе градови низ Македонија, за да помогнат за подигање на свеста за загаденоста на воздухот. Тие бараат конкретно решение од властите, на централно и локално ниво, за почист воздух во повеќе средини. Мотото на маршот вели: “Сите сакаме развој, но не по цена на нашето здравје и живот!“.The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.