Град Скопје не отстапува од понудата, дивите пазарџии да се сместат легално во Бит пазар

15.05.2018 | 14:41
Прочитано: 2419

Град Скопје не отстапува од предлогот  дивите пазарџии да се сместат во рамките на скопски Битпазар.

Градоначлникот Петре Шилегов вели на пазарџиите им биле понудени опции да се вклопат во постоечкиот систем и да плаќаат надомест како и останатите трговци.

Пазарџиите пак децидни, ќе протестираат се додека не им се исполнат барањата.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.