Франција ќе издвои 50 милиони евра итна хуманитарна помош за Сирија

17.04.2018 | 12:54
Прочитано: 1690

Францускиот претседател Емануел Макорн Франција по состанокот со група невладини организации во Париз изјави дека Франција ќе издвои 50 милиони евра итна хуманитарна помош за Сирија.

Со парите ќе располагаат невладините организации и агенциите на Обединетите нации што работат на терен во Сирија.

Анализите на Обединетите нации покажуваат дека хуманитарна помош во Сирија им е потребна на околу 13 милиони луѓе, меѓу кои шест милиони се деца.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.