Фејсбук им забрани на вработените да ја користат базата со лични податоци

14.03.2017 | 17:13
Прочитано: 4110

Компанијата „Фејсбук“ им забрани на програмерите да ги користат бројните лични податоци на нејзините корисници што ги поседува компанијата. Во забраната се опфаќаат и следењето активисти и демонстранти, стои во денешното соопштение на „Фејсбук“.

Минатата есен Американската унија за граѓански слободи обвини дека „Фејсбук“ и „Инстаграм“ ѝ давале податоци на компанијата „Џиофидија" која се занимава со производство на уреди за надзор наменети за безбедносните органи.

Со новата забрана програмерите се должни да ги штитат информациите добиени од Фејсбук, заради превенција од неовластена употреба или објавување на лични податоци.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.