Фактор магазин - Владини мерки за охрабрување на младите да започнат со сопствен бизнис

Почнува ли да се раѓа новата стар ап заедница во Македонија. Од инвентивност до иновативност. Ќе успеат ли владините мерки за стимулација на компаниите да го сменат менталниот склоп кај младите. Хрватските старт апи досега имаат привлечено дури 100 милиони долари инвестиции. Мате Римац го промовираше прототипот на автомобилот Римац Концепт 2.

See video

Емисии

20.06.2018 - 13:51
Гостин: д-р Зоран Крстевски - астролог и филозоф
20.06.2018 - 13:48
Гости: Наско Савовски и Ристе Гиовски
20.06.2018 - 13:32
Гостин: Блаже Аризанов
20.06.2018 - 01:18
Европски пат за Македонија – дали промената на името го подели општеството. Се чека последниот филтер во собранието. Демонстранти на улица - опозицијата декларативно против договорот. Разумот наспроти насилствата и омразата. Во Oтворено, поранешниот собраниски претседател Стојан Андов, екс вицепремиерот за европски прашања Фатмир Бесими, Марко Трошановски од институтот за демократија, Љубиша Николовски – новинар и Павле Воскопулос Филипов од „Виножито“.